Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2018 11:41 - Свещеник: Езикът на Истанбулската конвенция сякаш умишлено е двусмислен
Автор: ellahikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.01.2018 11:41


 Ето как дяволът чете Евангелието:

Дебатът в СУ"Климент Охридски" за Истанбулската конвенция показа много различни мнения. Имаше много твърдо "За" и много твърдо "против". Тези, които бяха твърдо против, казаха, че се притесняват за изконните традиционни ценности, че тази конвенция няма да донесе до нищо кой знае какво, тъй като са приемани и други Конвенции. Другите бяха на другия полярен пояс и казаха, че трябва да се приеме, защото не може да се позволи да се посяга на жени и деца. 
Това обяви по БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която бе и организатор на дебата.

"В този дебат излязоха и много факти, че в България само 18 центъра за приютяване на жени жертви на насилие и България трябва да работи много в тази посока. Чухме мнението на гражданите, сега ще ми бъде интересно да чуя мнението на народните представители в комисиите, на академичната общност. Всички мнения, които бяха казани, ще бъдат качени на сайта на НС. Ще поканя младите хора да дискутираме, защото трябва да увлечем всички, които имат мнение и искат да кажат нещо. Недопустимо е в 21 век да бъдат убивани жени и да има само мъжка и само женска професия", добави тя.

Ето отговорът на български православен свещеник:
Истините, заложени в Свещеното писание и етиката на християнството са основополагащи за живота на обществото. Обществото им устои, на които се крепи. Това са любовта между мъжа и жената, уважението към по-възрастните хора, почитта към жените и децата, закрилата на слабите и бедните. И ако тези устои започнат да се рушат, ще се разпадне самото общество”, заяви пък в студиото на „Здравей, България” на Нова тв отец Александър Лашков от храм „Св.Троица”. Повод за изказването му беше Истанбулската конвенция и текстовете, които тя съдържа. 

„Разграничаваме се от всички крайни изрази, от всички остри изрази. В Истанбулската конвенция се смесват две теми. Разбира се, всички са против домашното насилие, но дали зад маската за борба с домашното насилие не се опитват да прокарат абсурдната джендър идеология. Оттук идват вълненията. Езикът на Истанбулската конвенция сякаш умислено е двусмислен, неясен и завоалиран”, казва още отец Александър Лашков. 

Ето и грантоедите:
„Съветът на Европа изпрати до медиите преди седмица едно решение по повод това как се разбира конвенцията, които в тази тълкувателна декларация според мен спокойно могат да влязат”, заяви Тони Николов, философ и журналист. 


И прочете решението на Съвета на Европа в ефир: „Конвенцията не позволява признаването на еднополови бракове на подписалите страни. Конвенцията не задължава държавите да въведат във вътрешното си законодателство признаването на „трети пол”. Конвенцията не задължава държавите да признаят като бежанци транссексуалните и интерсексуални. Конвенцията не задължава държавите да въведат в училище уроци за сексуална ориентация”. 


БЪЛГАРИЯ ЦЯЛА СЕГА КЪМ БОЙКО И ПРЕЗИДЕНТА ГЛЕДА!

ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 371758
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031