Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2018 00:06 - антидойчевелевско , искрено и лично - 1 част
Автор: ellahikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 381 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Българките мълчали? Май някой не чува как крещят против конвенцията??? Жените, които са против, са два пъти повече от мъжете. Не че са ЗА насилието. Напротив! Но са против всичките му форми и към всички хора. Българката е образована, интелигентна жена, която работи. От години. Още от соца е равноправна на мъжа. А напоследък и не сключва брак и се развежда, когато реши. Дори жените от турския етнос в Бг са много по-образовани и свободни, отколкото сънародничките си на Запад. Да, имаме проблеми. Че заплатите ни са по-малки, макар и не всякога. Че работодателите не са очаровани никак, когато сме бременни и имаме деца. Че държавата вече не ни помага, когато останем без работа, а ни взема децата и ги подарява на приемни семейства. Че не можем да си намерим мъжете да плащат издръжка. Част от причините жените да търпят пияници и простаци, са тези. Иначе морал много не ни остана, че да се тревожим за него. За разлика от западнячките, ние не обичаме да се хвалим, че сме насилвани. Пък и какъв смисъл има да го направиш след 20 години? Има смисъл, ако хванат виновника, изпратят го в затвора, плати вредата и не вреди на други жени. Обаче явно на полицията даже и в САЩ въобще не й е до подобни деяния, тя не може да се справи с другите престъпления. Кой ли пък ще обърне внимание какви ги вършат в столицата на разврата Холивуд? Наистина ли ни мислите за толкова глупави, че не схващаме целите и изпълнителите? Последствията? Въпреки всичко, което сме постигнали и искаме да постигнем ние си държим на ролята на жени и майки и искаме да бъдем ценени като такива. Както и имаме мъже до себе си, бащи, братя, синове, приятели, които пазим и ценим също. Това не е патриархат, а здрав разум. Защита на стойностното, отговорност пред човечеството, което отглеждаме от утробата си и над чието креватче бдим по цели нощи. Докато на някои им е важно какъв пол ще си изберат и какви удоволствия ще си измислят.
annetaz

Ммм даа , 
Пак за конвенкцийката. 
Дичев , чекай малко. 
Бъркаш . Ама много бъркаш. 
И аз се замислих защо е така у нас ? 
Реших да си спомня бабите си, майка си, комшийките, литературата , мене си . 
Сега като си у Дойше веле им обясни.
Това което го казваш го има днес , но е много малко . Повече е при ромите. 
Ами българката се оправя с проблемите си.За това не и проблем дали ще се подпише тая конвенция или не. 
Това се корени в културата която имаме от хилядолетие.Българката е на равно, рамо до рамо , с мъжа си от хиляди години. 
Българката е свободна жена и е равноправна с мъжа си. Знае си цената. Българката си уважава мъжа, нема да "тръгне да го излага , да го унижава а ще го възпитава, , с достойнство е , и го поставя на мястото му.
Българката си гледа къщата и децата и " сбира дом и къща ", а не пилее.. . Българката и българинът са "търкулнало се гърнето и си намерило похлупака". Българката не търпи насилие. 
Българката не мълчи. Българката разказва на майка си , на комшийките и си решава проблема , я с тяхна помощ, я с женските хитринки .Ако не може да се справи си взема чантичката и си заминава. Я виж колко са разводите в България през различните години.Кой подава молбата за развод??? Предимно българката?

Я си спомни образа на българката в литературата?Като започнеш от "Козия рог" , през Талев, през жените на фронта , ...... и стигнеш до днес.Я си припомни българските поговорки. Я вникни по дълбоко в нещата. Българинът и българката не възпитават " джендъри". Българите са толерантни. 
Какво казват чужденците за българката , какво казват чужденките за българите? 

Българката не е като росиянката, не е като туркинята , не е като немкинята, не е като африканката. .
Разбира се има изключения , но те си намират похлупака. 
Кажи им на тия, че не познават тоя народ, и им кажи да не го подхвърлят като топка от едно влияние на друго и а да се учат от него на устойчивост. . 



 
rorik 19 Март 2018 23:19
 
Аууу,
Тук само мъже , критикуват .. 
Ами такива са си.К"во да ги праиш. 
Наши са си.
rorik, никога не съм разбирал какво точно мотивира изказванията ти, но съм ги приемал - интелигентните жени ме обезоръжават. Признавам, че се замислих за съдбата на българката чак когато започнах да провиждам съдбата на дъщерите ми. Но за това което си написала тук - свалям шапка и се покланям. Мога да се подпиша под всяка твоя дума! Силно е и звучи някак изстрадано. Жива и здрава бъди, Бог да те пази...

в тази страна е прието да се идентифицираш с насилника, а не с жертвата. image 

Соросоидни неграмотности и клевети!
Да наричаш Родината си с идиотската калка "тази страна", когато всъщност "this country" означава именно "моето Отечество", (а ако на таквиз не им се обръща езикът да произнесат думата "Отечество", да пишат просто "у нас"image, е признак на елементарна неграмотност - на английски този израз означава "страната ни", за да се различи от the country - "провинцията" в смисъл "не столицата".

А като наречеш Родината си "тази страна", колко му е да я наклеветиш бездоказателствено, че в нея било "прието да се идентифицираш с насилника, а не с жертвата"?
Някакви аргументи, че у нас така било "прието"?
Немско-вълнисти отродители!
Kole 20 Март 2018 00:46
 
ablepsia, image 
These писачи толкова могат.
Д-р Гилотен 20 Март 2018 00:52
 
колко му е да я наклеветиш бездоказателствено
Боли ги, че обществото ни се обедини, без разлика от етнос, религия и пол срещу Истанбулската конвенция и затова клеветят и лъжат. Защо мълчаха германските власти, когато хиляди жени бяха групово и публично насилвани в Кьолн и на други места в Германия?

Ами мълчаха си защото са немкини. 
Защото културата им е да са подчинени на мъжа. Той "е длъжен" да издържа децата си, жена си, да ги пази.
И на изток и на запад е така. 
Жената не е рано до рамо с мъжа си. Немкинята я защитава закона. Тя ще получи пенсия защото е отгледала две деца.Но тия деца като навършат 18 -21 години се изоставят сами да се оправят в живота. . Тя ще осъди мъжа си ако не си изпълнява задълженията.Като ония звезди дето се сетиха след 20 години че били насилени от работодателя си , за пари. На нея трябва да и е дадено. При туркините е също .Те искат да са подчинени. По удобно им е така. 
Разликата е в стандарта, едните искат стандарт , другите търпят мизерия , ама ги мързи да гледат а не да влачат сутрин децата на градина , да идат на работа , да накарат мъжа си да прибере децата , щото трябва да готви. . Ми направо ми е интересно , протеста на жените в Америка и Полша против забраната на абортите. Това са жени подчинени. 
Ставало ли е на въпрос в България , дали жената някой да и казва дали ще прави аборт или не. 

А българката внуците си гледа.Тя не живее за сметка на децата си. 
Те за това искат да подписват тая конвенция. Вижте кои не са подписали конвенцията и направете анализ , защо.
Поне при българите не се подписва защото българите са по самостоятелни като личности. 


Българката получава зестра, колкото толкова и започва сама да си гради семейството.

Тези случаи са много повече, отколкото предполагаме, просто защото жертвите не смеят да се оплачат.
Официалната статискита в България и на Балканите, за разлика особено от протестантска Европа населена с народи от германската етнокултурна група, почти не отчита случаи на домашно насилие. И причината за това не е щото жертвите не се оплаквали, а защото нашата балканска култура е друга, а не насилническа. Тя е култура на умереността и толерантността, на приземеността и здравия разум. 

Не напразно ние спасихме всичките си евреи, а германските народи ги избиваха и то далеч преди войната. 

И точно защото е култура на здравия разум, затова и Истанбулската конвенция бе отхвърлена с гласуване от гръцкия парламент, оттеглена от България, а там където я приеха, като Турция и Албания, я приеха щото първо не разбраха какво точно приемат, а и особено не им пукаше, тъй като там ще си остане мъртва буква. Просто не виждам турчин или албанец, като джендър. А някой сериозно може ли да си представи такъв,
да каже ?


http://www.segabg.com/article.php?id=898146
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 376938
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930