Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2018 19:24 - Министърът на правосъдието Цецка Цачева: Ще бъда безкомпромисна
Автор: ellahikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 302 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.04.2018 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вие представяте ли си тая да беше станала президент Айнщайн.
 

ЦАЧЕВА, ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА, А НЕ СЕ ПРАВИ НА СТРОГ УПРАВЛЕНЕЦ.. ВЕЧЕ ТЕ ВИДЯХМЕ И РАЗБРАХМЕ, ЧЕ НЕ СИ НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ЖАЛКА И БЕЗДАРНА ПРОВИНЦИАЛНА ПАРТИЙНА КРЕАТУРА. АЙДЕ СТИГА ИНАТЛЪЦИ И ФУКАРЛЪЦИ!!!!

Галилео Галилей


Цуце бъди безкомпромисна .... ВЕДНАГА, АМА ВЕДНАГА СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТА!!!!

 
 Министър Валентин Радев: Имаме следа и по автомобила, с който за избягали двамата затворници

Министърът на вътрешните работи уточни, че информацията е подадена на Министерство на правосъдието и тези, които са заинтересовани

Искам да заявя, че в момента, в който разполагам с пълната информация относно неизпълнени задължения на конкретни служители, без значение на какви нива са те, в йерархията на Софийски затвор и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, ще бъда безкомпромисна, категорична беше министърът на правосъдието Цецка Цачева по време на изслушването в парламента по повод бягството на двамата затворници от Централния Софийски затвор, предаде агенция “Фокус“.

 

Безспорно в случая става дума за човешки грешки. Става дума и за техническо недокомплектоване на системите за сигурност, които действат. Според нея тезата, че бягството на двамата затворници се дължи на човешки грешки се потвърждава и от факта, че те са били въоръжени с огнестрелно и хладно оръжие, което е вкарано в затвора.

 

„Има категорична заповед, която определя кои са разрешените за внасяне в местата за лишаване от свобода вещи. Контрол се осъществява ежедневен от дежурните, които са на смяна и проверяват тези вещи. Самият факт, че се осъществява въоръжено бягство, установено по категоричен начин до момента – единият с нож, а другият с пистолет, означава, че тези вещи са внесени в Софийския затвор”, подчерта Цачева.

 

„Има назначена комисия, която трябва да де отговор на тези въпроси и да стигне до причините, довели до това да бъде възможно внасянето на такива вещи – говоря за ножа и пистолета”, допълни министърът на правосъдието и подчерта, че веднага щом комисията приключи работа, резултатите от проверката ще бъдат оповестени.

 

„Ще положим максимални усилия да бъде събрана информацията, която има отношение към случая”, каза тя и допълни, че всички институции работят в добра координация.

 

„Има информация през 2016 година, че единият от двамата избягали „лишени от свобода” е бил готов или поне е правил приготовления към бягство. Реакцията на ръководството тогава е била този човек да бъде спрян от работа, където знаете, че режимът не е толкова строг”, посочи Цачева.

 

Имахме оперативна информация от миналото лято за бягството на лицето Владимир Стефанов и бяха предприети необходимите мерки. Това каза в парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на изслушването за бягството на затворниците от Централния Софийски затвор. Министърът уточни, че информацията е подадена на Министерство на правосъдието и тези, които са заинтересовани от това. „Направени са и са взети необходимите мерки по това, но за жалост се случи така, че той сега е избягал от затвора“, каза Радев. Той уточни, че в момента работи щаб към СДВР, към главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".

 

Номерата на колата, с която са избягали затворниците, са видени, но те са сменени. Автомобилът не го намерихме никъде, но имаме следа и по автомобила. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка с бягството на двамата затворници от Централния Софийски затвор, предаде „Фокус”.

 

Министър Радев посочи, че по случая работят всички звена на МВР, които могат да помогнат за залавянето на бегълците.

 

„Двамата са изключително опасни и въоръжени. Избягали са с пистолет и нож, но не знаем отвън какво са взели”, уточни той. Министър Радев призова, ако хората забележат избягалите затворници, да не влизат в контакт с тях, а да сигнализират на органите на реда.

 

Не са достатъчни служителите на МВР в затворите и затова обсъждаме вътрешно звено за сигурност към местата за лишаване от свобода, каза още в парламента правосъдният министър. Цачева обясни, че във всеки един затвор има служители на МВР.

„Разбира се, те не са достатъчни. Само с тези сили като човешки фактор считам, че не би могло да се постигнат тези задължения, които имаме. Затова обсъждаме и в рамките на структурата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ да бъде създадено вътрешно звено за сигурност, което пряко да координира със звеното и служителите на МВР, но всъщност това са функции, които и до момента се изпълняват, макар и да няма такова строго структурирано звено“, допълни Цачева. По думите ѝ в момента се подготвя съвместна инструкция между МВР, Министерство на правосъдието и Главна прокуратура. „По-скоро това е вече създадено повече от месец по повод синхрона между трите институции, свързан със своевременното въдворяване на лица с осъдителни присъди“, заяви Цачева.

 

Охраняват се границите, през които очакваме да излязат двамата избягали затворници, уточни още Валентин Радев.

 

„В момента се води следствие и не мога да кажа повече, но мога да кажа, че са разпитани и се разпитват в момента и са под контрол свързани лица с тези двамата“, допълни Радев. По думите му става въпрос за лица, които са им помагали или се очаква да им помагат.

 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 371866
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031