Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2018 18:32 - ЧЕСТИТО ВЪЗНЕСЕНИЕ ГОСПОДНЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ!
Автор: ellahikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 66 Коментари: 0 Гласове:
0 Днес небесата се веселят и отварят дверите си, 
за да приемат Иисус Христос, своя Творец, 
Който се възнася с тялото Си от земята на небето. 
Днес ангелите радостно посрещат царя си, за да вдигнат тялото Му на раменете си, и Той днес сяда отдясно на Бог Отец, където си беше отначало.

О, пресладки и всещедри Иисусе, възнесъл се от нас на небето и чрез сядането отдясно на Бога и Отца помилвал и обожил падналото наше естество! Погледни милостиво от небесната висота на немощните и повалени на земята Твои раби и ни дари сила свише, за да побеждаваме изкушенията от плътта, света и дявола, които ни нападат, и да мислим за небесното, а не за земното, и ни запази от всички видими и невидими врагове, въставащи срещу нас. А след края на земния ни живот възнеси душите ни в небесните жилища, където с всички светии винаги да пеем.

Поборниче Воеводо, Творче на небето и земята! 
На Тебе, Победителю на смъртта, принасяме похвално пение, защото след Твоето пресветло възкресение от мъртвите се възнесе със слава на небето и с Твоята пречиста плът седна отдясно на Бога и Отца, за да издигнеш със Себе Си и нашето естество, и навеки да ни избавиш от грехове и вечна смърт. А ние, като празнуваме Твоето Божествено Възнесение, с Твоите ученици от душа Ти зовем:

Иисусе, възнесъл се от нас на небето, не ни оставяй сираци.

Ликовете Архангели и Ангели застанаха до Тебе, Царю на всички, на Елеонската планина и като гледаха със страх Твоето възнасяне с плът на небесната висота, прославяха величието на Твоето човеколюбие и Ти пееха така:

Иисусе, Царю на Славата, възлез на небесата при възклицание на тръбен звук; Иисусе, Господи на силите, седни на Херувими и полети на ветрени криле.

Иисусе, предвечни Боже, въззови със силен глас, за да потрепери цяла земя; Иисусе, небесна Светлина, яви Твоята сила на облаците, и огън да се възпламени от Твоето лице.

Иисусе, Изкупителю на творението, приготви Твоя Престол на небесата и Твоето Царство да няма край; Иисусе, Творче на небето и земята, седни отдясно на Твоя Отец, за да бъде Бог на всичко във всички.

Иисусе, възнесъл се от нас на небето, не ни оставяй сираци."
imageГласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 170876
Постинги: 529
Коментари: 0
Гласове: 259
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031