Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2019 04:43 - Ако не сте схванали, държавата е мегамутра. Цакаш – защитава те. Не цакаш – гориш.
Автор: ellahikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.06.2019 04:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ако не сте схванали, държавата е мегамутра. Цакаш – защитава те. Не цакаш – гориш.

Емил Йотовски   
Пукнете, къмпингари  

Къмпингари, природата не е за вас! Тя е за всички. Всички ще рече един хитър инвеститор и сто тъпи селяндури с по нива до морето, които си въобразяват, че ще станат туристически босове. 

Природата е бялото платно, върху което чака да бъде нарисуван шедьовър. А палатката не е шедьовър.

За да се докоснат всички до морската шир, имаме нужда от обем. От размах. А палатките са за двама-трима души. Максимум четири и куче. А един хотел може да предложи много. Тук от доказателства няма нужда.

Палатките не сближават хората. Алиенират ги. Друго е в хотел със стени от гипс картон. Чуваш какво си говорят хората около теб. Как дишат дори ги чуваш. Ако имаш сговорчиви съседи, може дори общи теми да си измислите и оп цяла нощ да си говорите. Това и с палатките става, но палаткаджиите са дръпнати хора. Искат самота и тишина.

Гледат да са далече един от друг. Да мълчат. И после защо самоубийствата и употребата на наркотици са с такъв ръст сред младите.

 

Още по-важно е, че от палатка никой не печели.

Палатката не плаща данък. Що палатката да бъде защитена от държавата? Ако не сте схванали, държавата е мегамутра. Цакаш – защитава те. Не цакаш – гориш.

Единствено с глоба можеш да издоиш палатката. Спете спокойно, това вече е направено.

От палатката не печели селяндуринът на чиято наследствена дюна е опъната. Защото дюните са частни. Ако не знаете още дядовците на тези селяндури са си пасли камилите по тези места, но това е друга тема. От палатката не печели и кметството. То печели от бетон. Там лесно се смята. Каквото трябва, цак-цак, на квадратен метър.

Палаткаджиите са шумни хора. Аз лично съм виждал как свирят и пускат музика след десет. Събират се около нелицензирани огньове, в които горят незаконно събрани дърва. Понякога пекат миди, които са с недоказан произход. Най-нахалните от тях дори пеят и свирят, все едно са много щастливи от това което правят, което ги прави особено омразни в очите на всички. (Ако сте забравили, кои сме всички – по горе).

Още съвсем малко дива природа ни е останала, но ние ще я опитомим. Разполагаме с нужните хора, нежните закони и нужните идиоти. Защото, когато бориш природата винаги е задължително да го правиш с идиоти.

И накрая трябва да се знае! Палатката не защитава природата. Тя няма сертификат издаден от нито едно министерство. Палатката няма пречиствателна станция. Друго си е хотел на 20 етажа. Можеш да построиш и пречиствателна станция и трафопост. Хеликоптерна площадка на покрива също. Вие схващате ли за каква защита на природата говорим? А палатка какво?

 

 











 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 377147
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930