Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2018 17:09 - 18+.БЯХМЕ като вси другите същества,но.От около 107 хиляди години насам, НИЙ - хората започнахме да се апликираме с неща,днес наричани дрехи,тоалет,хигиена,фриз
Автор: stefbelchev Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1661 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 09.06.2018 18:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image По същия начин, по който хората чистели дрехите си с урина, го правели и с лицата си. Вярвало се, че жените, които мажат лицата си с урина ще станат по-красиви.
  Благородните дами бършели лицата си с кърпи напоени с урина, тъй като си мислели, че тя е антисептична и от нея тенът им ще стане по-хубав и светъл. Може би това ни се струва гнусно, но от друга страна поне не е вредно
.
  В редките случаи, когато някой решавал да изпере дрехите си, това ставало в урина. А повечето хора се къпели по 1-2  пъти на година и уникален аромат се носел от предците ни.

  Хората воняли толкова зле, че се налагало да носят букети от цветя със себе си

image Тъй като нивото на хигиената било толкова ниско, жителите на Европа често носели със себе си букети цветя, за да удавят миризмата на всекидневието.
  Редно е обаче, да се спомене, че в прединдустриалната епоха, когато нямало перилни препарати, урината била едно практично и ПОЛЕЗНО решение. Все пак тя съдържа амоняк, който е една от съставките в много перилни продукти.

  Още в ранното Средновековие хората оставяли гърнета на улиците, за да могат минувачите да пикаят в тях след, което използвали насъбралият се „материал“ за да перат дрехите си.

image  Хората се къпели в редки случаи, това ставало в общи речни бани. До края на XV век Римо-католическата църква считала общите бани за място на разврат, където проститутките намират своята клиентела.
   Англия. Кралете имали назначени на специална позиция служители, които да бършат задните им части

image
   Ирак - територията на древна Месопотамия. Шумерската цивилизация се зародила преди около 4000 години пр. ХР. И достига своя културен връх 2700 – 2350 год. пр. ХР. В ранния период шумерите се обличали с кожи от овца с руното на вън и ги украсявали с декоративни кичури.
   Тези поли от овча кожа се прикрепели с помощта на игли. Били с дължина до коляното, а при по-знатните стигали до глезените.
   Горната част на тялото в повечето случаи оставало голо, или се покривало с друга овча кожа във вид на наметка.

  Към 2500 год. пр. ХР. овчите кожи при жените са заменени от тъкан вълнен плат, но декоративния ефект на цветните кичури се запазил . Те били или втъкавани в плата, или прешивани допълнително. Наречени от гърците каунакис ( kaunakes ), тези вълнени поли могат да се видят върху всички скулптори и мозайки от този период.
  По това време започват да се носят и дълги наметала.
  Мъжете започват да се бръснат гладко, а двата пола носели дълги перуки.  
      Учените все още обсъждат кога хората започват да носят дрехи. Някои анализи показват, че сравнително отскоро – от около 107 000 години насам. Изследвания на някои учени сочат, че изобретяването на облеклото съвпада с миграцията на север на модерния човек, от топлия
климат на Африка към северните райони, между 50 000 и 100 000 години назад.
   Въпреки това, друга група изследователи, използващи подобни генетични методи изчисляват, че облеклото възниква преди около 540 000 години.
image   Според археолози и антрополози, в дълбока древност в първобитните общества дрехите са се изработвали от трева, листа, кожи и други ествствени продукти и са се носели драпирани, увити или вързани около тялото. Според някои археолози първите облекла започват да се носят преди около 50 000 години. Познаването на тези дрехи остава трудно, тъй като материалите, от които са разработвани, се разлагат много по-бързо от камъка, костите, черупките и метала. Археолозите са идентифицирали много рано шевни игли изработени от кост и слонова кост от около 30 000 г. пр.н.е., открити в Русия през 1988 г.
  
Ленени влакна, които биха могли да бъдат използвани в облеклото са били открити в праисторическа пещера в Грузия, които датират от 36 000 пр.н.е.
   През годините облеклото е еволюирало значително, с новите технологии и нови материали то става по-удобно, по-трайно и по-естетично. Освен това тенденциите в облеклото следват и модата.
image
Човек
и подобните 










Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: stefbelchev
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1946725
Постинги: 865
Коментари: 624
Гласове: 6567
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930