Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2018 03:02 - лудост до извратеност - Пол Найденов, организатор на Sofia Pride: Всяка сватба е хетеросексуален прайд
Автор: ellahikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1345 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 09.06.2018 04:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В интервюто на Виолета Цолова той споделя подробности около предстоящия гей парад в София и за първи път отговаря на въпроса "Кой има полза от Прайда?" image

Пол Найденов е най-известният представител на „интерсекс“ хората в България.

Понятието, което мнозина наричат „третия пол“, е състояние, при което човек се ражда с полови белези, които не са нито изцяло мъжки, нито женски.

Пол определя себе си като мъж, но в една значителна част от живота си е бил в ролята на момиче. Такова решение са взели родителите му под наставлението на докторите.

Той ревностно настоява да се прекрати „осакатяващата“ практика, при която интерсекс децата се оперират, за да може да принадлежат на един от двата пола.

В интервюто на Виолета Цолова той споделя подробности около предстоящия гей парад в София и за първи път отговаря на въпроса "Има ли полза от Прайда?"

image

Кой организира Sofia Pride 2018?

– На страницата на прайда пише кои са организаторите - Фондация „Ресурсен център Билитис“, Младежка ЛГБТ организация „Действие“, Фондация ГЛАС, Куиър отряд и Български хелзинкски комитет.

А кой го финансира?

 – След всеки прайд излиза публичен списък с всички, които са го финансирали. Публикува се и цялостен финансов отчет - може да се провери откъде са дошли парите, какви са били приходите, разходите и всичко останало.

На Вас какво Ви носи това събитие?

 – Като интерсекс човек, който биологично е подложен на преследвания и гонения от системата, прайда е начин за отстояване на човешките ми права. Както на мен, така и на абсолютно всички ЛГБТИ (Лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални, интерсексуални) хора. Ние се борим да имаме абсолютно същите права, които имат хетеросексуалните двойки – да не бъдем преследвани, дискриминирани и дори убивани, както се случи преди години с Михаил Стоянов в Борисовата градина. Той беше убит, защото са го помислили за гей! Но никой не беше казал, че той е гей. Ето това искаме да спре!

Прайдът се организира от 11 години. Мислите ли, че за това време има промяна в желаната от Вас посока?

– Естествено, че има промяна и тя е драстична. ЛГБТИ хората стават все по-видими за обществото, защото все повече хора престават да приемат обидите, боя и подритването, изправят се и започват да говорят за проблема си. До преди това ЛГБТИ бяха в килера и приемаха дискриминацията за нормална, докато сега има повече приемственост и разбиране.

Има ли дискриминация към вас и на държавно ниво?

- А тя освен междуличностна идва и от институциите – престъпленията, които са срещу нас, не се записват като такива. Никой не разпознава жертвата като ЛГБТИ човек. И когато един от нас отиде в полицията да се оплаче, невинаги го приемат достатъчно приятелски и става жертва на допълнителна дискриминация. При институцията на брака е по същия начин, а от непризнаването на факта, че има еднополови семейства страдат и децата, които имат право да живеят с двамата си родители. Абсурдно е да се вменява на ЛГБТИ общността вина за проблемите на хетеросексуалната система, когато 60% от децата на България са родени извън брак, а 30% познават само единия си родител. Изглежда, че хетеросексуалните просто не желаят да се възползват от правото си на брак и може би той е нужен единствено на ЛГБТИ хората.

Кой има полза от Sofia Pride?

 – Тъй като това е най-голямото правозащитно мероприятие в България, полза има цялото общество. Огромна част от хората, които идват на прайда, го правят, за да подкрепят ЛГБТИ хората. Присъствието им там не означава задължително, че са ЛГБТИ, то е повече израз на подкрепа. Фактът, че все повече хетеросексуални хора, семейства, идват да подкрепят прайда, е ясен сигнал, че има проблем, че трябва да се борим и да го разрешим.

Дали Sofia Pride всъщност не засилва хомофобията тъй като много хора го приемат за афиширане и натрапване?

-Важно е да направим уточнението, че ако една разнополова двойка се държи за ръце или се целуне – това не е проблем за никого, но ако тя е еднополова и недай си боже се целуне – вече става проблем. Нали разбирате, че това не е равнопоставеност под никаква форма! По същата логика и абсолютно всяка сватба е хетеросексуален прайд.

Има ли блокиране на думата „педераст“ във Фейсбук?

 – Това за съжаление става автоматично. Това е механизъм на филтриране на определени думи, които предварително са определени като обидни. Прави се с цел запазването на добрия тон в комуникацията.

Интервю: Виолета Цолова

ВИЖТЕ УЧАСТИЕТО НА ПОЛ НАЙДЕНОВ В "КАРБОВСКИ: ВТОРИ ПЛАН":

Да се роди едно дете хермафродит е по Божие допущение. Да бъде принудително приведено във външен вид удобен за обществото е замазване на проблема. Проблемът е че най-вероятно няма как да стане по естествен път биологичен родител. От тук нататък пътят е ясен - или се смиряваш пред волята на Бога и търсиш общуването с Него, защото Той те е създал такъв, какъвто си и се възприемаш като Божие творение, каквото без съмнение си или тръгваш да се съпротивяваш, участваш в прайдове, бориш се за равни права, озлобяваш се срещу онези, които са се родили само мъж или само жена, започваш да се бориш за признаване на еднополовите бракове, за осиновяване на деца... т.е. всичко, което Бог по своя промисъл не ти е дал. Но дали това богоборство ще те направи щастлив? Може би Бог те е лишил от нещо но те е надарил с друго и ти просто не проявявайки смирение не го виждаш? Ние не знаем защо Бог допуска да се раждат хермафродити. Но със сигурност те са Божии деца и не може и не бива да бъдат осакатявани и отхвърляни. Те трябва да се приемат такива, каквито са за да изживеят живота си пълноценно. А пълноценно не означава точно в еднополово семейство и с осиновени деца. Това е изкуствено придобиване на форма като белег на нормалност, която се търси за да се скрие ненормалността. Но всъщност в основата си е не приемане на Божия промисъл и воля. След като Бог те е създал такъв, какъвто си - бъди какъвто те е създал. Може да не можеш да имаш биологично дете - но и без да ставаш формално родител можеш да се грижиш за сираци - или за още по-тежко отхвърлени деца - децата с малформации и болести, които никой не иска да осинови. Подобно доброволчество няма нужда от приемане на социалната роля на родителстването. Но кара човек да се отърси от собственото си страдание, от своето си его и да прогледне за страданието изобщо. А ако все пак въпреки волята на Бога със средствата на съвременната наука се постигне "чудото" мъжко тяло да износи и роди дете но това дете е с малформации кой ще му носи кръста? Понякога това, което мислим че е най-голямо добро се оказва огромно зло. В смирението пред Божията воля е красотата на човешката душа. Защото животът не спира с едно убито его. Животът започва след това.  
 

 






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 377852
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930