Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2015 02:48 - Данък вредни храни обрича българския пенсионер на глад!
Автор: ellahikari Категория: Новини   
Прочетен: 424 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.10.2015 02:49


 Прогнозните увеличения на храни , главно консумирани от пенсионери се очаква да поскъпнат до близо 80%. Своите опасения изразява в социалната мрежа Кирил Димитров, един от създателите на инициатива “ Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда“ . Според него законът по-скоро обрича хората на глад, отколкото да превъзпита хранителният им режим. Според него най-честите консуматори на вредни храни са хората, които не могат да си позволят качествени храни. Ето какво сподели той:

Искам да ви споделя едно огромно мое притеснение от няколко дена. Министърът на здравеопазването Петър Москов се опитва да въведе нов данък – „данък вредни храни“ . Под ударите на закона ще попадат „Сладко, мазно и солено“ и ще е между 3% и 78% надценка.

Пакет бисквити с високо съдържание и на сол, и на захар, и на трансмастни киселини, ще поскъпне с почти един лев, сочат изчисленията на здравното министерство. Ако продуктът съдържа повече от 1 грам сол на 100 грама, килограм от него ще се облага с 1.55 лв. данък, което е средно 19% данък върху цената му. За газираните напитки ще се дължи по 43 стотинки на литър.
При вредните мазнини тежестта е най-голяма. Независимо колко грама съдържат, продуктите, в които има повече от 0.5 грама на 100 грама или се приготвят с частично хидрогенирани мазнини, ще се облагат с по 3.10 лв. за килограм. Това означава, че цената на маргарините ще се увеличи със средно 58%, а на имитиращите млечни продукти – със 78%, на тестените изделия – с 44%, а на сандвичите и пържените картофи – с по 17%. Пържените картофи в заведенията няма да се облагат, ако са приготвени в олио и ще струват средно с 1.12 лв. на порция по-скъпо, ако са пържени в нездравословна мазнина.

Според министър Москов – данъкът се въвежда за да се промени начинът на хранене и заболеваемостта чрез използване на ценова политика.

Искам много ясно да изразя своето мнение и всички адекватно мислещи хора да застанем срещу това недоразумение.

1. Кои хора консумират вредни храни?
– това са хората с най-ниски приходи и именно българските пенсионери. Те не се хранят здравословно , не защото не искат, а защото не могат финансово. Облагането на ХЛЯБ, МАРГАРИН ( 58% надценка след данъка ) , МЛЯКО и други храни от първа необходимост за ОЦЕЛЯВАНЕТО на бедните е равно на геноцид.

2. Кое е по-опасно, да умреш от глад утре или да се разболееш от вредна храна, оставайки жив?

3. Защо не се ДОТИРАТ здравословни храни, чрез намаляване на ДАНЪК ДДС или други методи?

4. Готов ли е министър Москов, да преживее един месец хранейки се здравословно с био храни, НО С МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ КАТО МЕСЕЧЕН БЮДЖЕТ! Защото всички знаем, че само един пазар за няколко дена на био храни възлиза над 100 лева.

5. Защо министерство на здравеопазването не проучи възможност за намаляване на данък ДДС върху лекарства?

6. Защо всички реформи са в ущърб на бюджета на крайният потребител? Защо винаги гледаме да пълним хазната, без реално да виждаме резултати от изразходваните средства?

Изгледайте този клип и вижте, КОГО УБИВАТЕ С ТОЗИ ЗАКОН! Децата за които е уж този закон си имат родители и те трябва да ги предпазят.


http://bultimes.com/moskov-bednite-da-duhat-supata-vdigam-im-tsenata-na-obiknovenite-biskviti-s-1-lv/

Москов: Бедните да духат супата, вдигам им цената на обикновените бисквити с 1 лв.

http://bultimes.com/koi-sa-idiotite-ministar-moskov-skubete-naselenieto-palnite-byudzheta/

Кои са идиотите, министър Москов? Скубете населението, пълните бюджета!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 378613
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930