Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2023 08:26 - The Power of Off Quotes 3 - The Power of Off: The Mindful Way to Stay Sane in a Virtual World by Nancy Colier
Автор: ellahikari Категория: Лични дневници   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.07.2023 08:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 “When we decide for ourselves how we want to conduct our lives on the basis of what is actually important to us, we discover that we can be in our lives instead of just barely keeping up with the life that technology offers.” ― Nancy Colier, The Power of Off: The Mindful Way to Stay Sane in a Virtual World преведи на български тази мисъл  

ChatGPT

"Когато самостоятелно решим как искаме да водим своите животи, основавайки се на това, което е наистина важно за нас, откриваме, че можем да бъдем в собствения си живот вместо просто да се борим да се справим с живота, който технологията ни предлага." ― Нанси Колиър, "Силата на изключването: Мъдрият начин да останем в здрав ум във виртуален свят"

 

анализирай тази мисъл  

ChatGPT

Тази мисъл на Нанси Колиър се фокусира върху важността на самоопределяне и осъзнат избор за водене на собствения живот, основан на личните ценности и приоритети. Подчертава се, че когато сами решим как искаме да живеем, спрямо това, което ни е наистина важно, можем да преживеем живота си по-фулфилиментарно и да сме присъствени и внимателни към този живот, вместо просто да се изплъзваме през него, следвайки темпото и огромния поток от информация, които технологията предлага.

 

Ето някои ключови аспекти на тази мисъл:

 

Самоопределяне: Мисълта ни напомня, че имаме свобода и способността да решаваме как искаме да управляваме собствения си живот. Важно е да се зададем въпроса какво е наистина важно за нас и да изградим живота си около тези ценности.

 

Избор: Анализирането и осъзнатият избор на какво да се фокусираме в живота ни ни позволява да бъдем по-съгласувани с себе си и да се почувстваме по-целостни и задоволни.

 

Присъствие и наслаждение на живота: Когато изберем да живеем в съответствие със своите истински ценности, можем да се наслаждаваме на настоящия момент и да бъдем повече присъствени и ангажирани с живота си. Това ни дава възможността да се наслаждаваме на живота вместо да се чувстваме притиснати от вълната от информация и технология около нас.

 

Зависимост от технологията: Изразът "живота, който технологията предлага" може да се тълкува като привличане към изкушенията на виртуалния свят и постоянната наличност на технология в нашите животи. Това може да доведе до зависимост и намалена способност да бъдем наистина присъствени в реалния свят.

 

Обобщавайки, мисълта насърчава практикуването на майндфулнес и осъзнато водене на живота, за да се изгради по-фулфилиментарен, смислен и удовлетворяващ живот, вместо да се поддаваме на постоянната и привличаща ни технология.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ellahikari
Категория: Лични дневници
Прочетен: 380255
Постинги: 595
Коментари: 0
Гласове: 279
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930