Постинг
25.03.2013 12:20 -
Кексчета с моркови, ябълки и мед
Продукти
120 г моркови, настъргани
150 г ябълка, настъргана
2 яйца
60 мл мляко
50 мл олио
3 с.л. мед
1-2 с.л. портокалов сок
1 с.л. коняк
125 г захар
275 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
50 г орехи
50 г стафиди
покритието е сирене крема , разбито със захар и портокалови корички
Начин на приготвяне Приготвяне
яйцата се разбиват леко с тел, колкото добре да се смесят белтъците с жълтъците
добавят се олиото, морковите, ябълката, портокаловия сок, меда и коняка.
отделно се разбъркват всички сухи съставки.- захар, брашно , бакпулвер, орехи, стафиди
Смесват се бързо с яйцата и тестото се разпределя във формичките.Силиконовите не се мажат с нищо, а в тези за крем карамел се слагат хартиени чашки за кексчета, които се намазняват.
пече се в предварително загрята фурна на 180 С с вентилатор за 25 -30 минути.Проверява се с клечка!
Разбира се, може да се изпече под формата на цял кекс.
120 г моркови, настъргани
150 г ябълка, настъргана
2 яйца
60 мл мляко
50 мл олио
3 с.л. мед
1-2 с.л. портокалов сок
1 с.л. коняк
125 г захар
275 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
50 г орехи
50 г стафиди
покритието е сирене крема , разбито със захар и портокалови корички
Начин на приготвяне Приготвяне
яйцата се разбиват леко с тел, колкото добре да се смесят белтъците с жълтъците
добавят се олиото, морковите, ябълката, портокаловия сок, меда и коняка.
отделно се разбъркват всички сухи съставки.- захар, брашно , бакпулвер, орехи, стафиди
Смесват се бързо с яйцата и тестото се разпределя във формичките.Силиконовите не се мажат с нищо, а в тези за крем карамел се слагат хартиени чашки за кексчета, които се намазняват.
пече се в предварително загрята фурна на 180 С с вентилатор за 25 -30 минути.Проверява се с клечка!
Разбира се, може да се изпече под формата на цял кекс.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 279